Doğal kaynakların, özellikle de metallerin, demir, bakır, çinko, alüminyum, sarı, pirinç, çelik gibi geri dönüşümü yapılabilir olan madenlerin dikkatli kullanılmadığı durumlarda tükeneceği, tekrar bulunamaz olacağı muhakkaktır. Ancak hurda toplama, işleme yeniden dönüşüm gibi icraatlerle elimizdeki değerlere sahip çıkabilmek mümkündür.
Hurda metal geri dönüşüm konusunda hakikati kavramış ve piyasadaki atık – hurda metal üreten, işleyen yahut hurda bulunduran firma, işletme ve kişilerle iş birliği yaparak, doğaya, dünyamıza ve ekonomimize katkıda bulunmaya çalışmaktadır..
Bakır, demir, pirinç (sarı), teneke, çinko, ve benzeri madenlerin dönüşümü ve tekrar kullanıma hazır edilmesi doğal rezervlerin bitmesini ve israf olmasını önleyecektir.
Hurda-metal dönüşüm ve işleme, yurt dışından satın alınan metal ve madene yapılan masrafı azaltacak, aynı zamanda enerji ve madde tasarrufu da sağlayacaktır .
Bunlara ek olarak da, hurda metal- maden geri dönüşümü, bu atıkların doğaya ve çevremize vereceği zararları da önlemiş olur.
Bakır, çinko, demir, çelik ve kablo atıkları doğada kaybolmayacağı gibi, bulundukları ve atıldıkları bölgelerdeki tüm canlılar için de bir tehlike arz etmektedir.
Ve şunu da iyi bilmeliyiz ki,
Hurda- metal geri dönüşümüne harcanan enerji ve masraf, metali çıkartıp işlemekten çok daha azdır. Yani Hurda metal geri dönüşümü, madeni sıfırdan işlemekten daha karlı bir iştir.
Kardeşler Hurda Metal bu gerçekleri çoktan fark etmiş ve demir, çelik, bakır, çinko, alüminyum, pirinç (sarı) kablo hurdalarını kişi ve kurumlardan, miktar gözetmeksizin toptan ve perakende usulü ile yerinde alım yapmaktadır.